Iznenadna smrt Šabana Šaulića i dalje je bolna i teška tema za sve ljude sa prostora bivše Jugoslavije. Šaban je bio i ostao kralj narodne muzike a njegova djela su za sva vremena. Život popularnog pjevača je bio vrlo trnovit i težak, no kada pogledate njegove početke i ono što je postao sigurni smo da može biti ponosan na sebe.

NJegov brat Hasan Dudić otvorio je dušu i iskreno govorio o onome što ga boli i što mu smeta. Hasan je izjavio da Šaban bio jedinstvena osoba koja je pomogla brojnim osobama što iz svijeta estrade što i pored toga.

Hasan je saznao da pored njega na groblje dolaze samo članovi njegove porodice, a smeta mu jer su skoro svi zaboravili Šabana i niko ga osim porodice i ne spominje.

Šabanov brat je izjavio kako je poprilično ljut na pjevače poput Zorice Brunclik, Jašara Ahmedovskog, Ljubu Aličića. Sve njih je Šaban stvorio i pomogao im svima a da o tome niko i dan danas ne zna. Kako je naveo Ljuba mu još uvijek nije bio na grobu!

Povrh svega smatra da su se Brena i Saša Popović posebno ogriješili od Šabana. On je ispričao kako je jedne prilike rekao da je Šaban njegov brat, a Brena nije mogla da vjeruje.Ljut je na Lepu Brenu i Sašu Popovića jer su bili uvijek uz Šabana kada je bila zabava i druženje, a kada treba dati mali doprinos poslije njegove smrti tu ih nema.