Svima nama je poznato ime Ilda Šaulić , osim što je Šabanova kćerka , ona je nama poznata i kao pjevačica, a na estradi je svoj pečat ostavila sa samo jednom pjesmom ” Stani dušo da te ispratim” , ali malo ljud zna čime se ona bavila prije nego li je počela pjevati , naime ona je bila jedna vrsna teniserka. U toku cijelog svog djetinjstva i tinejdžerskih dana se bavila sportom i to upravo tenisom , a to joj je itekako išlo od ruke.

U to se vrijeme nalazila među 500 teniserki sa WTA liste iz cijelog svije , moćete samo zamisliti koliki je to uspjeh. Ona je kontinuirano putovala na turnire , neumorno je trenirala i sve joj se to svakako isplatilo. Bila je potpuno predana tom sportu i toj karijeri, imala je baš jaku želju da jednoga dana postane poznata uspješna teniserka. Njen otac pokojni , neprežaljeni Šaban Šaulić, dvao joj je svu moguću i potrebnu podršku. ;eđutim Ilda je jednog dana jednostavno odlučila da ostavi reket i zamijeni ga mikrofonom, da krene stopama svog ljubljenog oca , na kojeg je bila neizmjerno ponosna.

Ni to za Šabana nije bio problme , a ni za nju , kao da je sve što dotakne postajalo suho zlato , njena je pjevačka karijera odmah krenula uzlaznom putanjom. Jer ima nemjerljv talenat koji je nesumnjivo naslijedila od oca. Malo je kome poznato da se ona bavila tenisom i dok je pjevala , odnosno bila prateći vokal za neke pjesme svoga oca , a možete je vidjeti u nekim Šabanovim spotovima. Međutim nije nikada uspjela da dosegne njegovu slavu , jer ipak Šaban je to je . Ona je otkrila da je profesionalno bavljenje sportom uzimalo svo njeno vrijeme , te da nije bilo moguće da se ranije posveti pjevanju.