Uzgajivači paradajza imaju posebnu tehniku ​​u rukavu. Kako bi poboljšali njegov okus, osiguravaju da se posvuda posipa određenim prahom. Ako odvojite vrijeme da dokumentirate svoju sadnju, možete izbjeći bilo kakvu zabrinutost ili neizvjesnost u vezi s tim što ste posadili.

Kako temperatura raste, postajemo više fokusirani na poslove u vrtu kao što su sadnja cvijeća ili priprema naših vrtova za uspješnu berbu voća i povrća. Međutim, neki usjevi, posebno paradajz, mogu biti izazovni za uspješan uzgoj. Na sreću, internet pruža vrijedne smjernice. Ispod su jednostavne upute koje će vam pomoći da postignete obilan rod paradajza. Jedan od načina uzgoja paradajza je da ga posadite vodoravno na tlo. Jedna od tehnika uzgoja paradajza je da ih sadite vodoravno umjesto okomito. Ova metoda pospješuje rast jačeg i šireg korijenskog sistema, koji je neophodan za razvoj biljke. Bitno je osigurati da se gornji listovi biljke paradajza drže iznad nivoa tla.

Dodajte malo sode bikarbone u tlo kako biste poboljšali njegova svojstva. Soda bikarbona je moćno sredstvo za osiguravanje uspješnog rasta paradajza. Kada biljka dostigne visinu od 2,5 cm, oko nje pospite četiri kašičice sode bikarbone, pazeći da ne dodirne biljku. U roku od dva dana primijetit ćete promjenu u alkalnosti tla, a ovaj postupak možete ponoviti prije žetve. Soda bikarbona smanjuje kiselost tla, što rezultira ukusnijim paradajzom.

Ptice u našim vrtovima svjesne su ukusnosti paradajza kao i ljudi. Kako bi izbjegli da pojedu paradajz, preporučljivo je staviti posudu s vodom blizu biljke kako bi ptice mogle piti vodu umjesto da jedu zrelo voće. Ovo će osigurati da više paradajza ostane ljudima za uživanje. Dodatni koristan savjet je korištenje prezrelog paradajza za sadnju. Umjesto da ih odbace, mogu poslužiti korisnijoj svrsi. Ako ih narežete i stavite u zemlju unutar saksije, a zatim dodate još zemlje na vrh, paradajz može ponovo izrasti u roku od otprilike 1-2 sedmice i biti presađen. Ovog ljeta nema prepreka koje bi mogle ometati najoptimalniji rod paradajza.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here