Daas gvorimo o možda najdosadnijem kućnom štetočini, koji se hoće ulogoriti, ako imate kuću i još pri tome živite negdje na periferiji. U ovome članku vam donosimo jako koristan savjet kako se riješiti jako napornih glodara u vašoj kući. 

Mnogi ljudi, posebno oni koji imaju kuće na selu kao što smo već i naveli, često znaju da imaju problema s raznim vrstama štetočina, poput miševa, štakora, zatim raznih insekata i ponekad i puževa, ali osim uobičajenih načina uklanjanja štetočina iz vašeg obiteljskog doma. Ima jedna stvar, koju miševi ama baš nikako ne vole.Prije svega, mnogi znaju da miševi ne vole metvicu, ta aroma ih u potpunosti uništava, jer im nikako ne godi, pa je najbolji način namakanja pamučne ili papirne vate mentinim uljem ostaviti dijelove vune ili pamuka u dijelovima kuće ili oko kuće u kojima primijetite da se miševi kreću. Čelična vuna koju koristimo za pranje suđa može biti učinkovito rješenje za miševe, jer je to mnogo teži zalogaj za miševe, pa zatvorite sve rupe u kući s njima i odakle dolaze te male štetočine. Jednostavno uzmite manje klupko ove žice i natrpajte sve sumnjive rupe sa čeličnom vunom i vaš problem će zagarantvano biti riješen.

Vrlo je važno da svoje rezerve hrane premjestite izvan dohvata miševa, jer miševi vole dobar zalogaj posebno kada ima pahuljica ili mrvica, sve tegle dobro provjerite da negdje se ne prosipaju, pogotovo to važi za ostave. Jasno se zna da im je tamo tamno i suho, tako da se uvijek tamo mogu jako lijepo skriti.

Preporuke