U današnjem članku ćemo pričati o jednoj stvari za koju smo sigurni da je se mnogim ženama desila.
U pitanju su dlačice koje se bukvalno preko noći pojave na bradi.

Ono što morate da znate da niste prva žena kojoj se to desilo, samo što žene o ovome ne pričaju jer ih bude sramota.

Naime, svaka žena se pati sa viškom dlačica bilo gdje na njenom tijelu, tako da nemojte da paničite.

Razlog pojave tih dlačica jeste kombinacija genetike i hormona, a to su muški hormoni koji igraju veliku ulogu u pojavljivanju dlaka bilo gdje na tijelo.

U zavisnosti koliko su vaše folikule dlačica osjetljive upravo na muške hormone, od toga zavisi da li će one da budu tamnije ili svjetlije ili jače ili slabije.

Genetika je, kako smo to ranije pomenuli isto tako važna u ovome , tako da ukoliko je vaša majka imala problema sa njima imat ćete vjerovatno i vi.

Ove dlake uglavnom počinju rasti kod žena koje se nalaze u srednjem dobu, ali istraživanja su pokazala da se one mogu pojaviti bilo kada.

Najlakše je da ih se riješite čupanjem, međutim, neke se odlučuju i na laserske tretmane

Pojava dlačica nije nešto što bi trebalo da bude alarmatno, ali ukoliko se one pojave zajedno sa neredovnom menstruacijom, postoji velika mgućnsot da patite od sindroma policističnih jajnika i ukoliko je to slučaj najbolje bi bilo da se obratite doktoru.

Ono što biste morale da znate jeste da ukoliko ne postoji neko objašnjenje zašto su vam počele dlake da rastu, najbolje bi bilo da posjetite doktora.

Vaš komentar? Da li vi imate ovih problema i kako ih se riješavate?

Preporuke