Vjerujemo da je jedan od najgorih stvari koja može da zadesi neku domaćicu jeste čišćenje kuće. Zauvijek će ostati jedna vid misterije o tome kako prašina vrlo brzo se stvori na nekim mjestima iako ste ih očistili prije neki dan.

Svemu ovome ako dodamo pranje prozora, pranje tepiha, a plus na to dodamo još kuhanje i briga o djeci, onda glavobolji nikada kraja.

Ona najgora stvar koaj se vama može desiti kada čistite kuću jeste usisavanje. Zasigurno sam taj proces usisavanja jeste prava noćna mora za svakog čovjeka, a koliko god imali novi usisvač on nakon nekog perioda počinje malo slabije da usisava.

Neki stariji usisivači imaju i vrećice pa je njihovo mjenjanje mnogo lakše i samo čišćenje je mnogo lakše dok oni novijij to nemaju.

Ukoliko dođe do kvara, onda se mnogi ljudi odlučuju na to da kupe novi, umjesto da se dosjete da daju nekih 10 eura na popravak usisivač.

Međutim, sve što biste trebali da uradite jeste da pokušate skinuti filtere i da ih pokušate očisitit, te da ga operete toplom vodom, ali ga morate ostavitit da se osuši na vazduhu.

Pored toga, uzrok slabog usisavanje može biti i gumica na usisnom ventilu popustila ili je spala, a samo je potrebno da je zategnete.

U današnjem članku vam donosimo jedno iskustvo jedne žene koja je otkrila jednu stvar koju je podijelila na društvenoj mreži na facebooku.

Naime, ona je otkrila jedna mehanizam koji može da se prikači crijevo koje vam može pomoći da crijevo maknete kada ne usisavate.

Jeste li vi znala za ovo?

Preporuke