Jedna mlada djevojka se ispovjedila na društvenim mrežama te je sa mnogim korisnicima podijelila svoju muku. Kako je rekla, ona ima 23 godine, a njen dečko 71 godinu, te su zajedno dvije godine, i mada ga voli ona ipak ima neke dileme koje su povezane sa njihovom vezom. On je nedavno bio potegnuo temu braka, a ona je počela da sumnja u neke stvari, te je otkrila šta je muči i zamolila korisne društvenih mreža da joj pomognu: ” Njegova mama ima Alchajmerovu bolest ili demenciju i vrlo je slaba. To me navodi na misao da će doći trenutak u životu kada će njemu trebati dodatna njega. Njegov tata nije imao problema s pamćenjem, ali je imao moždani udar. On nema djece, pa bih se ja brinula o njemu kad bude stariji” – napisala je.

Postavila je pitanje kako to izgleda njegovati starijeg partnera, posebno ako ste osoba koja ima posao i karijeru. dodala je i da zna da izgleda malo čudno razmišljati o tome prije braka, te da vjeruje da je decenija sa dragim bolja nego ništa, ali da ipak mora da shvati i da sazna da li je ona prava osoba koja ćes e brinuti o njemu i koja će ga voljeti. Mnogi koji su pročitali njenu objavu su požurili s akomentarima, te su neki savjetovali da se uda za njega jer ljubav ne poznaje godine, a bilo je dosta onih koji su joj rekli da bježi i da ne gubi vrijeme sa starcem: “Protratiti ćeš najbolje godine svog života. Nemoj biti luda!”- “Tako ćeš postati njegova medicinska sestra, a ne žena. Nemoj ovako da se sabotiraš! Zaslužuješ bolje.”- “Nemoj da gubiš svoje mlade godine služeći nekome. Ovo je užasna ideja.”- “To će te oštetiti i unazaditi do kraja života. Poslušajte žene koje su napravile istu grešku i žale zbog toga. Pod stresom stalno jer su 24/7 medicinska sestra i služavka u jednom, a ne mogu da priušte i da plate pomoć.”, pisali su korisnici u komentarima ispod djevojčine ispovesti.

Ipak, jedna žena je napisala kako i ona ima dosta starijeg muža, te da nikada nije požalila: ” Obožavala sam svog pokojnog muža koji je umro od raka. Kad bih vratila vrijeme, znala da ću ga izgubiti i ništa neću moći da uradim u vezi s tim, opet bih se udala za njega” – rekla je, a prenosi mediji. Šta vi mislite o cijeloj priči?

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here