Osim šampona koji potiču rast vaše kose, također trebate promijeniti svoju prehranu, koja je itekako bitna za vašu kosu. Sada možete sami vidjeti koju hranu trebate unijeti da biste imali kosu u koju će se svaki muškarac i žena obratiti pažnju i željeti je imati. Sve započinje s hranom koju koristimo cijelo vrijeme, ali nikad na ovaj način za rast kose.Koristite jaja – u jajima možete pronaći nekoliko bitnih elemenata koji su odgovorni za rast vaše kose i odražavanje normalnog stanja vaše kose, poput proteina i biotina, koji su bitni za samu dlaku. Biotin preporučuju mnogi stručnjaci kao dodatak prehrani za zaustavljanje gubitka kose tada, a puno je učinkovitiji ako ga unosite s hranom.

Jesti piletinu koja je puna bjelančevina, koje su nam potrebne za proizvodnju keratina (tvari koja čini 80 posto naše kose). Kada imate nedostatak bjelančevina, tada će vam kosa zastajati samo dva do tri mjeseca i kosa će vam opadati, dok ćete možda jesti i puretinu ili teletinu.Koristite sjemenke bundeve – u sjemenkama bundeve naći ćete razne vitamine poput B1, B2, B3, B4, dok su vitamini ti koji su odgovorni za rast vaše kose, ali i vitamini B5, B6, koji zapravo osiguravaju zdravlje vašeg vlasišta. 

Dodajte badem i losos vašoj prehrani – Bademi sadrže vitamin E koji poboljšava rast vaše kose, ali je i jači. Losos sadrži omega 3 masne kiseline koje će ojačati vašu kosu i potaknuti njen rast. Lososi također imaju vitamin B12 i željezo, što vam može pomoći da brže rastete kosu, a zdravi su i za mnoge druge stvari.

Preporuke