Posljednjih godina plus-size modeli su postali sve popularniji i zamijenili su tanje modele koji su dominirali u modnoj industriji posljednjih nekoliko decenija. Jedan od najpoznatijih plus-size modela je Ashley Graham iz Engleske, koja se bavi ovim poslom više od 10 godina. Bila je jedan od prvih plus-size modela koji je stekao globalno priznanje i od tada su je pratile mnoge druge žene koje su nekoliko brojeva veće od tradicionalnog modela.

Koliko je danas popularna govori i podatak da danas na društvenoj mreži Instagram ima preko 20 miliona pratilaca. Iako je u braku tri godine i ima ćerku, i dalje je prisutna u svim kozmetičkim salonima širom sveta, a proteklih dana bila je i specijalna gošća na nedelji mode u Parizu pod nazivom: “Balden”.

Također je podsjetila sve žene da moraju voljeti svoje tijelo bez obzira na veličinu donjeg rublja. Ipak, njen stajling je bio više nego poseban, jer je na sebi imala ultramodernu ljubičastu bundu i neobične crne Gucci čizme. Mnogi su joj prilazili i govorili joj sve najbolje jer je imala više nego hrabru i odlučnu kombinaciju. Ashley danas, vjerovali ili ne, ima 92 kilograma. Mnogi je osuđuju što na takav način promoviše višak kilograma i utiče na mlađe generacije.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here