Glumac iz Turske je ostao upamćen po ulozi Ibrahim Paše Pargalije u seriji koja je napravila veliku popularnost “Sulejman Veličanstveni”, a njegovo pravo ime je Okan Yalabik.

Ovaj glumac se rodio u Istanbulu 13. decembra 1978. godine, dok je on diplomirao na pozorištu na državnom konzervatorijumu Univerziteta u Istanbulu, a isto tako se pojavio u preko dvadeset filmova poslije 2001. godine.

Okan je bio glumac u turskoj seriji “Ti si moja domovina”, a ovaj glumac u ljubavi nije imao mnogo sreće, pa je čak izbio pravi skandal 2010. godine kada je on samo par sedmica prije nego što se trebao vjenčati ostavio zaručnicu, a to je bila glumica Hande Soral.

Pored toga što ovog glumca prati glas zavodnika i kao osobu koja voli noćni život, on upravo za sebe tvrdi da je suprotno od toga.

“Ja inače više volim da provodim neku mirnu večer u domu ili uz prijatelje, ili neku dragu osobu. Ja sam u stvarnosti dosta drugačiji od onoga kako su me ljudi gledali na televiziji i veoma sam povučen i stidljiv”, rekao je za medije ovaj glumac koji je čak za svoju ulogu Ibrahim Paše dobio nagradu za najboljeg glumca u Turskoj.

Pored toga što mu je ta uloga donijela dosta slave, ovaj turski glumac je poslije tri godine morao napustiti poznati set serije, a razlog tome nije bilo neko nezadovoljstvo ili otkaz nego se radilo da više njegov lik ne postoji u seriji. Rekao mu je da mu je napuštanje serije palo veoma teško jer je ekipa iz serije bila kao njegova mala porodica.

Advertisement