Ono što je poražavajuća činjenica jeste da se naše zemlje koje se nalaze u regionu spadaju u red najnepismenijih zemalja u svijetu, a to je uglavnom zbog činjenice da ej većina starijih lica završila samo osnovnu školu ili nije završila ni taj stepen obrazovanja,.

Pored ovog razloga svjedoci smod a i mladi ljudi zbog velikog razvoja tehnologije koje itekako može biti korisno može vrlo lako da bude i štetno kada se radi o našoj pismenosti.

To je upravo zbog toga što je u razgovoru preko društvenih mreža se greške u pisanju koliko toliko tolerišu, a to se nekada može tolerisati do te mjere da neke riječi normalno pišemo onako kako je nepravilno i koristimo neke skraćenice koje nisu formalno prihvaćene.

Pored toga mi zbgo razvoja tehnologije vrlo rijetko pišemo svojim rukopisom, pa se onda znaju dešavati neke situacije gdje mi ne znamo napisati neko slovo, ali znamo kako ono io izgleda u digitalnom svijetu.

Kada je riječ o ovoj današnjoj slici i nedoumici koju vam donosimo postoji činjenica da ovaj oblik slova G i ne viđamo toliko često, pa skoro nikako, a u današnjem članku vas pitamo da li znate kako se ovo slovo pravilnije piše.

Od 38 ispitanih osoba u jednom istraživanju samo njih dvoje je znalo tačan odgovor.

Međutim, da li vi znate koji je ispravan oblik i da li ga možda znate napisati.

Da li ste uspjeli? Ukoliko niste, mi vam odgovor donosimo u nastavku ovog članka, tačnije u videu koji se nalazi ispod ovog članka.

Vaš komentar?