Veliki broj poznatih ličnosti rado se odaziva na pozive za humanitarne akcije, što se može vidjeti sada najviše na društvenim mrežama gdje stalno dijele brojeve za pomoć, pogotovo kada su djeca u pitanju. Među najpoznatijima to najviše tade Ceca i Anastasija, ali i Aca Lukas i Seka Aleksić, kao i mnogi drugi. Oni su vrlo često znali organizovati i humanitarne koncerte za pomoć bolesnim i ugroženima, ali isto tako ne vole baš da se hvale svojom pomoći u javnosti, pa tako i ne znamo koliko su zapravo pomogli, ali sigurno mnogo.

Pjevačica koja je svima pala na pamet nakon ovakvog naslova je zasigurno Ceca, žena koja jako malo priča o sebi, a čini se kako radi punom parom. Ona se nikada nije voljela hvaliti humanitarnim radom, niti  je to voljela komentarisati po medijima, kao neke njene kolege. Ceca je inače učestvovala i u “Ledenom izazovu” koji je za cilj imao prikupljanje sredstava za daljnje istraživanje ALS, a Ceca je tada donirala udruženju 1000 eura. Seka Aleksić također je veliki humanitarac, pogotovo što je još 2008. osnovala fond “Deci s ljubavlju”, za pomoć djeci bez roditeljskog staranja. Dragana Mirković još je jedno humano ime estrade, a organizovala je veliki broj humanitarnih koncerata, ali je također u sklopu udruženja za osobe sa invaliditetom Potencijal i ostalima, pomogla prikupiti čak preko 2 miliona dinara.

Za Novaka se već zna da ima svoju fondaciju, pomoću koje se ljudima, odnosno djeci u Srbiji pruža bolji život kroz obrazovanje. Željko Joksimović, Miroslav Ilić, Ana Nikolić, Nataša Bekvalac samo su neka još od imena koja se rado odzivaju na sve humanitarne akcije.

Preporuke