I doktori su digli ruke od svoje struke: Bila je trudna punih 46 godina, svi ostali bez riječi kada je otišla na porođaj (Video) - Lifesytledom

I doktori su digli ruke od svoje struke: Bila je trudna punih 46 godina, svi ostali bez riječi kada je otišla na porođaj (Video)

Slučaj marokanske žene Zahre Abutalib zasigurno je jedan od najnevjerojatnijih u povijesti medicine. Povratak 1955., Zahra je osjetio bol i počeo joj je rasti stomak u malom selu nedaleko od Casablance. Porođaj je trajao 48 sati, ali dijete se nije rodilo. Potom je prebačena u bolnicu, gdje je konačno trebala roditi, gdje će je nadzirati specijalista. Međutim, kad je vidjela kako mlada djevojka u mučenju umire tijekom operacije, Zahra je u panici pobjegla iz bolnice.
Iako je patila danima, Zehra se nije vratila u bolnicu. Međutim, jednog dana bol je iznenada prestala i Zehra je, vjerujući u marokanski mit o “bebi koja spava”, što znači da je dijete spavalo u maternici kako bi zaštitilo svoju čast, jednostavno zaboravilo na trudnoću.

Prošla su desetljeća i dijete se nije rodilo. Zahra je u međuvremenu usvojila troje djece i postala baka. Kad je imala 75 godina vratila se jaka bol, ali liječnici nisu imali adekvatno objašnjenje. Doktor Taibi Kwazani vjerovao je da je Zahrin želudac natečen zbog zloćudne bolesti jajnika, pa ju je poslao na pregled.
Liječnici su bili šokirani kada su vidjeli rezultate. Unutar Zahrin želudac bio je plod okamenjenog djeteta. Mrtvo dijete, koje je u tijelu Zahre bilo 46 godina, uspješno je uklonjeno operacijom. Njezin je bijeg iz bolnice prije 46 godina vjerojatno joj spasio život. Da je operiran kad nije bilo modernog skenera, liječnici bi sigurno prerezali pupčanu vrpcu jer ne bi znali kako je dijete postavljeno i uzrokovali bi unutarnje krvarenje koje bi bilo pogubno za majku i novorođenče.

U povijesti bolesti zabilježeno je oko 300 sličnih slučajeva, ali Zahra je “kameno dijete” toliko dugo vremena držala u trbuhu.

 

Categories: Vijesti,Zdravlje

Leave A Reply