I Davor Dragičević se oglasio - otkrio ime i prezime čovjeka koji je njegovog sina Davida ubio - Lifesytledom

I Davor Dragičević se oglasio – otkrio ime i prezime čovjeka koji je njegovog sina Davida ubio

SA GRADSKOG GROBLJA U BANJALUCI SU EKSHUMIRANI POSLJEDNI POSMRTNI OSTACI UBIJENOG BANJALUČANINA DAVIDA DRAGIČEVIĆA, PREVEZENI SU U AUSTRIJSKI GRADIĆ BEČKO NOVO MESTO, ON ĆE BITI SAHRANJEN U PETAK.

Slobodan Vasković, popularni banjalučki novinar je otkrio imena ubica Davida, a sada se oglasio i Davor koji je imao mnogo toga poručiti.

Ubica mog sina je Dubravko Kremenović, on je zadnji egzekutor, sve je to naredio Darko Ilić, ja se neću smiriti sve dok oni ne budu na Davidovom mjestu, rekao je Davor u razgovoru sa Source.ba

A evo šta je još rekao povodom toga:

 Od 1838. do 1907. godine bila je ljevaonica zvona Hilzer. Promjena u industrijski grad započela je otvaranjem južne piste od Beča do Wiener Neustadta u junu 1841. Već naredne godine osnovana je tvornica lokomotiva, iz koje je konačno izašla tvornica lokomotiva Wiener Neustadt. Pored ostalih fabrika, koje su postepeno nastajale, izgrađena je 1899. godine, kompanija Austro-Daimler (podružnica njemačkog Daimler-Werkea) u bivšoj tvornici inženjeringa, velika proizvodnja vozila. Industrijalizacija je izazvala snažan priliv radne snage, tako da je šezdesetih godina 19. veka Wiener Neustadt bio drugi po veličini grad u Donjoj Austriji (nakon Beča). Vanjski znak povećanog značaja bio je dodjela posebnog statuta 1866. godine, koji je stupio na snagu nakon izbora 1868. godine.

Od 1851. godine utvrde su postepeno uklonjene; između 1862. i 1864. godine konačno su srušena gradska vrata

Godine 1909. izgrađen je aerodrom na sjeveru grada. Već 1911. održana je prva austrijska letačka sedmica u Wiener Neustadtu. Wiener Neustädter Flugfeld služio je avionskim pionirima Igu Etrichu, Karl Illneru i Adolfu Warchalowskom za testove letenja i bio je prvi službeni austrijski aerodrom. Aerodrom je danas najveći aerodrom u Evropi.

Categories: Najnovije

Leave A Reply