‘Cijeloj Srbiji hvala, svima koji su nam pomogli, mogao sam liječiti dijete zahvaljujući tolikim dobrim ljudima.’

10-godišnja djevojčica iz Kragujevca po imenu Teodora Vranješević, kojoj su za samo nekoliko dana prethodne godine građani Srbije prikupili 350 hiljada eura za liječenje leukemije, u zadnjem trenutku, vratila se jutros s roditeljima nakon 14 mjeseci u bolnici iz Frankfurta.

Tea je tražila od roditelja da se istim putem vrati kući kojim je i otišla bolesna, ali ovaj put kao pobjednik, zdrava.

-Dvije godine nije vidjela svoj stan. Prvo se u Beogradu liječila, a onda u Njemačkoj. Prvi put je nakon te dvije godine među ljudima bez maske na licu. Desetak centimetara je porasla, sazrela kao da ima 20, a ne 10 godina. Presretna je! Želi normalan život. Zaboravili smo i ona i nas troje šta je to – kaže Bogdan, Tein otac.

Ono što je poslije ‘Tea je dobro sad’, rekao – jeste, cijeloj Srbiji hvala, svima koji su pomogli, zbog toliko dobrih ljudi mogao sam liječiti dijete.

-Blago rečeno, bio sam u stanju agonije u trenutku kad sam prošle godine zatražio pomoć. Rekli su mi da će liječenje koštati 350 hiljada eura i nisam imao u tom trenutku nimalo nade da ću uspjeti prikupiti taj novac u trenutku kad za pomoć moli toliko roditelja. Čudo se dogodilo mojoj porodici. Hvala vam – ponavlja on..

Preporuke
Loading..