Zdravko Mamić je bio alfa i omega fudbalskog kluba Dinamo, a onda je krenulo sve da se okreće protiv njega. U međuvremenu Zdravko je napustio Hrvatsku i trenutno boravi u  Bosni i Hercegovini i uživa u boravku u prelijepoj državi.

Mamić je osuđen na 6,5 godina zatvora i dužan je da isplati naknadu u iznosu od nekoliko miliona eura sve radi presude i procesa za koji on tvrdi da je montiran protiv njega i njegovog brata. Njih dvojica su dugo godina bili u Dinamu i zahvaljujući njima DInamo je danas ovo što jeste. Ostvario je najveći uspjeh u svojoj klupskoj historiji tako što je izbacio velikog Totenhema.

Mamić je održao dvosatnu konferenciju za medije gdje je otvoreno govorio o procesu koji je montiran protiv njega, ali je odlučio i da javno kaže sve ono što zna ili barem dio. Na njegovom profilu na društvenoj mreži danas se moglo pročitati dosta toga zanimljivog a sve se odnosi na sudije iz samog vrha Republike Hrvatske.

Mamić je otkrio i da je platio veliku sumu novca oko 550 000 eura jednom sudiji za vrijeme dok je on bio glavni u Dinamu, a pored toga spomenuo je da je sudiji i njegovoj ljubavnici te njenoj kćerki uplatio putovanje i to luksuzno u vrijednosti od nekoliko desetina hiljada eura.

Mamić je definitivno uzdrmao javnost ali i vrh države Hrvatske, te je prema određenim saznanjima toliko uzdrmao vrh, da su sudije koje su upetljane u cijeli proces angažirale advokate da već pripremaju odbranu.