Nesvakidašnja scena nam dolazi iz Hrvatske. Zaista zvuči nevjerovatno da je neko mogao da iskoristi ovu situaciju da bi stekao određeni materijalni benefit.Naime radi se o bolničarki i medicinskoj sestri iz Hrvatske, tačnije iz Zagreba obje uposlenice KB Zagreb koje su radile u kovid bolnicama. One su uhapšene i određenim im je jednomjesečni pritvor.

Prema dokazima njih dvije se terete da su u samo dva mjeseca steke veliku protiv pravnu imovinsku korist, koristeći novac i bankovne kartice pacijenata sa teškom kliničkom slikom, koji su većinom završili letalno.

Njih dvije su uzimale novac iz novčanika oboljelih, te i bankovne kartice koje su uredno koristile za kupovinu određenih namirnica, a mahom je to bio nakit i skupocjena odjeća.

Ništa od toga se ne bi saznalo da unuk od preminule osobe nije saznao za to, jer je bio pokušaj korištenja kartice ali bezuspješno. Na taj način se saznalo, jer je bankovna transakcija bila odbijena.

Obje uposlenice su u kaznenom postupku radi krađe novca i nedozvoljeno korištenje bakovnih kartica ali i pored toga imaju i kompjuterske prevare jer su pokušavala da probiju sigurnosni kod i na taj način da ostvare i veću imovinsku korist.

Prema navodima jedna od njih je kupila i par čizama i to po cijeni od nekoliko hiljada eura.

Postoje svi materijali dokazi o krivičnoj odgovornosti ove dvije uposlenice KB Zagreb, a njima je određen pritvor. Vjerujemo da će i ova priča uskoro da dobije svoj sudski epilog, te da će odgovarati za svoja nedjela.