Kako se može vidjeti po internet portalima svakog dana je sve više i više crne hronike, i nema dana a da se ne vidi neko strašno ubistvo, otmica ili silovanje. Sve se to ne dešava kao prije tamo negdje daleko od nas, nego se sve dešava u našojblizini, to jeste na Balkanu. Najbolji primjer koliko je sve otišlo u negativnom msjeru jeste nedavno hapšenje srpskog kriminalca Veljka Belivuka koji je optužen da je likvidirao 17 osoba iz Srbije. Sve je to povezano sa ucjenama, ali i dilanjem teških opojnih droga a ako se dokažu svi ovi navodi njemu prijeti doživotna kazna.

Ni u susjednoj Hrvatskoj nije nešto puno bolja situacija, iako su već odavno u Europskoj Uniji, ali i kod njih imamo jako puno vijesti iz crne hronike, a kod njih su u prdnosti ucjene i otmice. U današnjem članku jedna vijest koja je potresla cijeli region, a posebno samu Hrvatsku. Naime, radi se od jednoj maloj djevojčici koja živi u okolini Slunja. Ona je nestala
sinoć oko 19 sati a u njenu potragu je uključena kompletna policija iz ove oblasti.

Koliko je ozbiljna situacija pokazuje i podatak da su uključili i vojsku koja se helikopterima i psima tragačima pretražuje ovo područje. Da stvar bude još gore, jučer je na ovom području primjećena grupa od nekoliko migranata, a djevojčica se igrala u blizini njih, tako da su oni prvi osumlječeni za njen nestanak.

Privedeno je 3 migranata, ali prema prvim informacija koje su izašle u medijima, oni ne znaju ništa vezan za nestanak male djevojčice.