Od prije dva dana alarmirane su sve službe u Hrvatskoj, a na kraju se pridružila čak i vojska republike Hrvatske odnosno Oružane snage, a sve u cilju kako bi se pronašla nestala djevojčica koja je navodno bila u grupi migranata koja je pronađena u petak kod Slunja. Naime, prema zvaničnim izvještajima, grupa od 13 migranata pronađena je 28. augusta kod Slunja na Vojnom poligonu, a sumnja se kako su na ilegalan način prešli na teritoriju republike Hrvatske. Njihova priča glasi kako je sa njima u grupi bila 11-godišnja djevojčica koja je nestala.

Upravo su iz tog razloga pozvali policiju i prijavili njen nestanak, a nakon što su ispitali ovu grupu, policijski službenici su odmah započeli potragu za djevojčicom. Ovom prilikom alarmirane su i Oružane snage Hrvatske, koje zajedno sa policajcima češljaju teritorij cijele zemlje. Naime, nije isključeno da je djevojčica već dosta udaljena od Slunja, pogotovo ako se sa njom nalazi neko odraslo lice, odnosno ako je oteta. Djevojčica je već zavedena u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba, ali je za njome i raspisana potraga. Ovo nije prvi puta da je prijavljena potraga za djevojčicom, s tim da je prošli put sve ispalo kao laž, jer djevojčica nikada nije bila sa čovjekom koji je tvrdio da joj je otac.

Obzirom da se radi o djetetu, i da nije nemoguće da je dijete zaista bilo dio ove grupe ilegalnih migranata, radi se danonoćno na potrazi, iako do sada ništa još nije urodilo plodom, ali se policijski službenici i vojska nadaju kako će uskoro doći do promjene, odnosno da bi trebali naći barem neki trag.

Preporuke