Seka Sablić je nakon davanja posljednjeg intervjua otrkila neke zanimljive i neočekivane detalje , jednog nemilog događaja koji se odvio nakon jedne predstave. Kako su je novinari upitali da li se planira povući sa glumačke scene , s obzirom na njene godine i sve što se dešava. Ona je na to odgovorila da o povlačenju iz glume zapravo nijee razmišljala jer je gluma njen život pa osjeća da bi bez toga bila samo djelomično ona. Mada postepeno gubi na neki način volju za glumom , iako smatra da je tome u velikoj mjeri doprinijela i ova situacija sa panedmijom korona virusa. Kaže da je do jučer bila tako čvrsto vezana za glumu da je osjećala kao da je uz nju srasla, i da se nada da će neki novi projekti u skorije vrijeme ponovo razbukatti taj plamen koji je u njoj godio ranije , mladosti.

 

 

Na pitanje da li ima tremu sada kada je već ime i pojam sama za sebe , prije izlaska na scenu , odgovorila je da većinom treme nema , mada i kada se pojavi to je neka pozitivna trema kao neki instrument koji pokrene organizam na najjače, ali ipak iskustvo i rtina rade svoje , tako da se ne plaši već odavno izlaska na scenu.

 

Na kraju intervjua je podijelila jednu nesvakidašnju scenu i događaj , naime desila se jedna predstava “Vrat od stakla” , kada je doživjelu na neki načim malu amneziju , kaže da je tada cijelu predstavu odigrala kao na autopilotu , ali da su joj u velikoj mjeri pomogle njene kolege, publika nije prijetila da se nešto dešava , dobili su gromoglasan aplauz , ali je Seka nakon predstave prebačena hitno u bolnicu , gdje su joj uradili neke analize i dali infuziju , ali se na kraju ipak osjećala dobro i bez nekih većih posljedica.