Nova odluka Vlade Hrvatske , je da građani Makedonije , Srbije , Bosne i Hercegovine , i Kosova , u narednom periodu više neće moći ulaziti u Hrvatsku , bez obaveznog karantina koji traje 14 dana. Iz Križnog štaba Hrvatske su saopštili da su uveli ove mjere , zbog naglog povećanja broja zaraženih osoba , korona virusom u ovim zemljama.

Hrvatska Vlada smatra da je u Hrvatskoj većina slučajeva zaraze u posljednje vrijeme uvezeno , te došlo sa strane. Ovoj odluci je doprinjeo i debakl sa teniskim turnirom Adria Tour , koji je održan u Zadru , a koji je na kraju otkazan jer se pokazalo da su većina tenisera zaraženi ovim virusom.

Ipak , kreativni ljudi su se dosjetili , na koji način se iz BiH , ali i iz Srbije , može ući u Hrvatsku bez 14-dnevnog karantina , te su napravili i mapu puta. Prema toj mapi iz Srbije je potrebno ući u Mađarsku , zatim iz Mađarske koja je dio EU ući u Hrvatsku , pa se spustiti prema obali Jadrana. Ovo je samo dokaz koliko korona negativno utiče na sve aspekte naših života , a ne samo na zdravlje.

Preporuke