Već smo upoznati sa time da je novi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden, koji je ovog ptua uspio da pobjedi svog protivnika Donalda Trumpa, a to na prošlim izborima nije pošlo za rukom Hillary Clinton.

Bili smo svjedoci da je u toku brojanja glasova, koje je stvarno potrajalo mnogo dugo, Trump se nekoliko puta oglašavao u javnosti u vezi svega, dok je to skoro sve stalo kada je proglašeno da je Joe Biden pobjedio.

Međutim, to nije moglo potrajati jako dugo, a on se oglasio na svom ličnom twitter profilu sa jednim, moramo se složiti jako dobrim stvarima.

Naime, Američka farmaceutka kompanije Pzifer je objavila kako je vakcina koja se razvija protiv korona viorusa, po nekim podacima bi mogla da ima 90’% učinkovito dejstvo.

Iz te kompanije su poručili da su napokon oni došli u poziciju da svijetu ponude novu nadu, a ovo je potvrdio i čelnik kompanije Bill Gruder.

Kada je riječ o ovoj kompaniji , oni nisu htjeli da daju više informacija ali su istakli o jednoj privremenoj analizi nezavisnog odbora koji se bave praćenjem podataka u koje je uključeno preko 44 hiljade Amerikanaca.

Ova vakcina je jedna od deset njih koliko se trenutno razvija u svijetu.

Ove vijesti su oduševile i Donalda Trumpa pa je on se oglasio na svom profilu gdje je naveo kako vakcina dolazi vrlo brzo i kako javljaju da je preko 90% ona efikasna te da su ovo odlične vijesti.

Šta bi ovo moglo da znači za cijeli svijet, još uvijek nismo sigruni, ali najbolje je da sačekamo.

Vaš komentar?

Preporuke