Koliko puta ste do sada bili u situaciji na nekoj raskrsnici gdje nema semafora, da se stvori jako velika gužva i da se jednostavno ne zna ko pije a ko plaća? Nerijetko u takvim situacijama smo imali i sudare koji su znali završiti jako tragično. Zato vam danas donosimo jednu jako laganu raskrsnicu na prvi pogled, a na vama je da date jednostavan odgovor i da nam kažete ko uopšte ovdje ima prednost?Ovdje imamo samo tri auta, bez policije, bez semafora i bez ikakvih pomoćnih znakova. Zeleni skreće lijevo, dok plavi i crveni idu pravo u svom smjeru kuda su krenuli. Odgovor se nikako nije uspio pronaći na društvenim mrežama, možete li vi odgonetnuti ovu misteriju, koja je lagana na prvi pogled? Znači, na raskršću ili ako se mimoilazite, vozač je dužan propustiti vozilo koje mu dolazi sa desne strane.

To je svakako pravilo desne strane, koje su uvijek mora ispoštovati. Izuzetak od tog pravila su samo tramvaji, koji uvijek imaju prvenstvo prolaza, ili jednostavno auta koja su pod posebnom pratnjom i rotacijom, kao i vozila hitne pomoći. Znači vozač koji skreće lijevo dužam je propustiti vozilo koje dolazi sa raskrsnice, osim ako je znakom na raskršću određeno drugačije. 

Video možete pogledati ovdje

Da li ste uspjeli riješiti današnju enigmu? Pišite nam u komentarima koja su vaša riješenja, i recite nam koliko zapravo dobro vozite i da li se snalazaite na ovakvim raskrsnicama?

Preporuke