Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su dvije osobe te zaplijenili su oko tri kilograma spida, oko dva kilograma tableta ekstazi, oko 10 kilograma kofeina, zatim tri pištolja, škorpion sa prigušivačem, te automatsku pušku i 95 komada municije različitog kalibra.


Policija je uhapsila Beograđane A. G. (1999) i R. D. (1999) zbog postojanja osnova sumnje dkako su izvršili krivična djela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja te eksplozivnih materija.
Prilikom zaustavljanja vozila od strane policijskih službenika, a u kojem su se nalazili osumnjičeni, R. D. je udario u policijski automobil, kako se sumnja, bilo je to u pokušaju da pobjegne.

Efikasnom reakcijom policije, osumnjičeni su spriječeni u toj njihovoj namjeri pa tom prilikom kod njih je pronađena manja količina ekstazija.
Pretresom stana koji A. G. i R. D., koriste za, kako se sumnja, skladištenje narkotika policijski službenici su pronašli čak oko tri kilograma spida, oko dva kilograma tableta ekstazi i oko 10 kilograma kofeina.

Takođe, policija je u tom istom stanu pronašla tri pištolja, škorpion sa prigušivačem, automatsku pušku i 95 komada municije različitog kalibra.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati a potom oni će, uz krivične prijave, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Preporuke