Ako vam se centralno grijanje ili previsoke temperature zimi šire kroz zatvoreni prostor ili vaš dom, onda to može predstavljati ozbiljnu opasnost, po cijeli vaš organizam. Nekoliko studija pokazalo je da se mnogi prehlade upravo kad započne sezona grijanja, a koji je to razlog, donosimo vam baš danas.Kao što se događa zbog hladnoće, tako je i zbog visokih sobnih temperatura. Istraživanje je pokazalo da se ozbiljne prehlade zapravo javljaju kod ljudi koji žive s centralnim grijanjem. Kada imate peć na loženje, e, to je onda sasvim druga vrsta priče.

To bi značilo da centralno grijanje može najlakše stvoriti opasnu crnu plijesan koji može biti uzrok astme ili one koji već imaju astmu samo da dodatno naštete svom zdravlju. Disanje i pluća su vam znči prvi n udaru. Liječnici su istaknuli da prekomjerna vrućina na jednom području može uzrokovati razvoj respiratornih infekcija i tako loše djeluje na vas ako imate grlobolju.Kada ste u zatvorenom prostoru s visokom temperaturom, sluznica nosa se suši, a šupljine sinusa ne mogu se dovoljno ventilirati. Zato vam centralno grijanje ama baš mnikako ne pomaže u tom slučaju. 

To će biti uključeno u pojačanu začepljenost nosa, glavobolju ili neugodan osjećaj koji će biti prisutan u području sinusa i može rezultirati krvarenjem iz nosa, što je itekako opasno po vas. Stručnjaci su istakli da visoke temperature u sobi u kojoj spavate mogu poremetiti vaš bioritam, pa su stoga savjetovali da je idealno spavati u sobi koja je 18 stupnjeva. Sve iznad 18 stupnjeva nije najbolje za vaše zdravlje ili san.

Preporuke