Još malo ćempo se zadržati u Hrvatskoj. Nnakon što je u nedjelju izgubila u drugom krugu predsjedničkih izbora, Kolinda Grabar-Kitarović radila je na Pantovčaku prošle nedjelje, gdje je završavala neke privatne i završne poslove kao Predsjednica.Kako je navela u svom govoru u izbornoj noći, Grabar-Kitarović se u srijedu sastala s novoizabranim predsjednikom Zoranom Milanovićem kako bi razgovarali o svim stvarima vezanim za tranziciju predsjedničkog mandata. Ima tu jako dosta posla da se uradi, jer su velike ovlasti ipak u pitanju. 

Sudeći prema pomirljivim prenaglašenjima s obje strane, prijenos moći na Pantovčak odvijat će se uredno, i za cijeli proces treba najmanje 2 ssedmice da se obave kako treba. A o kakvim su joj planovima, Grabar-Kitarović kratko je govorila u srijedu za jedan Hrvatski portal.Dobro sam, Bože moj. Kad se jedna vrata tvore, otvore se druga. Ostat ću ovdje u Hrvatskoj i raditi ću za Hrvatsku, nikada mi nije teško raditi za svoju maticu ni u jednom mogućem pogledu. Vidim da radim na zaštiti slabih, promicanju zaštite od nasilja nad ženama i djecom, ali i zaštiti životinja – rekla je Kolinda Grabar Kitarović za pomenuti Hrvatski portal.

Uz to, Grabar-Kitarović je potvrdila da kuja Kika koju je usvojila tijekom svog predsjedničkog mandata ide kući s njom. Eto, nešto ipak lijepo sa sobom ipak vodi kući. Inače, predsjednim Milanović joj je ponudio već posao o kojem se dosta pisalo u jučerašnjoj štampi, a to je svakako posao ambasadora, samo se ne zna još u kojoj državi. Ponuda je na stolu.

Preporuke