Njegovo pijano ponašanje često bi dovelo do sramotnih scena u javnosti i ponižavanja mene pred našim prijateljima, što mnogi mogu potvrditi. Goca Tržan je u nedavnom intervjuu otvoreno priznala da su ovi razlozi bili značajan faktor u njihovoj odluci da se razvedu. Potom je izrazila želju da pomogne Marinkoviću u procesu oporavka, ali je dodala da on nije pokazao interesovanje da dobije bilo kakvu pomoć.

Osećaj nemoći koji sam doživeo bio je drugačiji od bilo čega što sam ikada ranije osetio. Preplavio me očaj i osećaj bezvrednosti. Bio sam u nedoumici šta da radim. Mnogi ljudi pribjegavaju emocionalnoj manipulaciji, kao što je prijetnja odlaskom ako njihov partner ne promijeni ponašanje. Međutim, ova se taktika često pokaže neefikasnom. U mom slučaju, na kraju sam se razveo od svog supružnika, što je na kraju bio blagoslov. Teško je znati najbolji način djelovanja u ovakvim situacijama. Ne možete jednostavno natjerati nekoga da traži liječenje ili da promijeni svoje načine. U mom slučaju, odlučio sam postaviti granice i jasno staviti do znanja da ne bih tolerirao određena ponašanja. Ova odluka je na kraju dovela do toga da napustim svog muža, jer sam shvatila da moram dati prednost vlastitoj dobrobiti.

Duboko žalim što je izabrao put ovisnosti, jer ne vjerujem da je to put kojim je trebao ići, ali na kraju je to bila njegova odluka. U početku sam činio sve što je bilo u mojoj moći da mu pomognem da prevaziđe zavisnost, ali sam na kraju shvatio da odbija da prizna svoj problem i da ne želi moju pomoć. Kao majka, morala sam dati prednost dobrobiti svog djeteta i donijeti tešku odluku da odem. Oni koji su iskusili ovisnost iz prve ruke razumiju koliko ona može biti izazovna. Obeshrabrujuće je vidjeti da mnogi roditelji imaju tendenciju umanjiti težinu ovisnosti. Uprkos ovim izazovima, od tada sam nastavio dalje i sada sam srećno udata za bubnjara Rašu Novakovića, koji je slučajno 14 godina mlađi od mene.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here