Ne postoji žena koja se barem jednom nije zapitala treba li se kupati u moru, jezeru ili rijeci u vrijeme menstrualnog ciklusa, jer prilično često žene otkrivaju da im menstrualni ciklus treba samo u mirovanju ili tijekom putovanja. To je posebno osjetljiva tem za sve žene. Tada mnogim ženama nedostaje uživanje u vodi, iako ona nije tako opasna kao što bi neko mogao pomisliti, možete se ipak malo opustiti nakon današnjeg članka. 
Da žene slijede određena pravila, samo kupanje ne bi trebalo predstavljati problem, a to je potvrdila i dr. Maja Gudelj, specijalistica ginekologije. Napomenula je da je vrijeme menstruacije za žene imunološki i psihosomatski osjetljivo razdoblje, a uz to je navela i sljedeće:

„Menstrualno krvarenje uzrokovano je naglim padom estrogena i progesterona i određeni je stres za tijelo u svakom mogućem pogledu. S druge strane, menstruacija je često “okidač” u kojem počinju neke ozbiljnije bolesti, što se odnosi čak i na mentalne bolesti. Važno je imati na umu i činjenicu da je menstrualna krv izuzetno hranjiv medij za bakterije i da u tom trenutku postoji veća tendencija zaraze za svaku ,moguću žene. “Dodala je da razlika od kupanja u kadi, na primjer, kupanja u moru u temperaturi vode i vlažnog kupaćeg kostima, ako se ne promijeni odmah nakon kupanja, može biti samo dodatni rizik za prehlade s već slabom imunitetom žena koje imaju u to vrijeme.

Stoga, ako već želite plivati ​​u moru, obavezno je koristiti tampon, za vrijeme ovulacije i ciklusa, ali i imati u rezervi kupaći kostim, koji ćete promijeniti odmah nakon kupanja, a zatim se trebate zamotati u topli ručnik ili zagrijati na suncu , Stoga, prema ovom liječniku, ako se pridržavaju ovih pravila, nema opasnosti da se žene kupaju tijekom menstrualnog ciklusa.

Preporuke