U današnjem članku ćemo pričati o jednoj veoma zanimljivoj temi, ali i donijeti vam par korisnih savjeta kako da se riješite jednog velikog problema.

Ono oko čega ćemo se svi složiti jeste da je čišćenje radijatora jedna od najzahtjevnijih stvari u kući ili stanu.

Njih naime nije nimalo jednostavno čistiti i zbog toga ljudi vrlo često odgađaju njegovo čišćenje, ali jedna žena je na društvenim mrežama podijelila jedan super trik pomoću kojeg ćete vrlo brzo i efikasno uspjeti da očistiti svoje radijatore.

Naime, za ovaj trik vam je potrebno samo prašak za pranje veša, a u jednu posudu je ona dodala prašak za pranje veša i kipuću vodu, a onda je ispod radijatora stavila jednu krpu kako se ispod ne bi stvorila jednu lokvu vode i samo tu smjesu presula preko radijatora.

Pored te krpe ona je ostavila i jednu posudu kako bi voda koja curi niz radiijator direktno išla u tu posudu.

Poslije toga je potrebno samo prebrisati te radijatore sa spoljašnje strane. Ono što morate imati na umu prije nego li sen odlučite na ovaj korak a to jeste da morate imati radijatore koji su centralnog grijanja i oni koji su na plin, dok one električni zbog ovoga bi mogli i da ih oštetite.
Ovaj recept ne samo da će vaše radijatore temeljno da očisti nego će i doprinjeti tome da vaš dom miriše i da se osvježi zbog mirisa praška za veš.

Video možete pogledati OVDJE

Ukoliko se odlučite na ovaj korak, pišite nam svoje mišljenje i vaše rezultate

Preporuke