Aca Lukas je već duži vremenski period slobodan i nismo imali priliku da ga vidio sa ljepšom polovinom, očigledno je to sve dobro sakriovao o očiju javnosti.

Njega je njegova bivša supruga ostavila, a kao povod njihovom razvodu govorilo se o njegovim prevarama ali i ovisnosti o opijatima, no to sve Aca Lukas negira. Aca je izjavio da je u životu svašta radio i kockao i konzumirao narokotike ali da je to sve iza njega.

Njegova karijera je zaista nešto posebno,a njegove pjesme su bezvremenske. I stare i mlade generacije odrastaju i odrasle su uz njegove pjesme, a poslednja pjesma koju je objavio može se reći da je i autobiografska.

U javnosti se pojavila fotografija popularnog pjevača Ace Lukasa i bivše učesnice zadruge Biljane Micić. Njih dvoje se nalaze na fotografiji, a ona je skoro pa u Lukasevom krilu.Njih dvoje djeluju prisnije nego što se dalo naslutiti, a objava na društvenim mrežama izazvala je lavinu komenatara i to mahom pozitivnih.

Mnogi su napisali kako su odušeljeni te koliko njih dvoje pristaju jedno drugome. Da je Aca Lukas uvijek želio da sakrije svoj privatni i da mu je to uspjevalo dokaz je i telefonski poziv koji je upucen prema Biljani. Ona nije željela mnogo da komentira dešavanje i navode da su u vezi.

Izjavila je da je ovo samo prijateljski poljubac te da Lukasov sin treba da joj radi pjesmu pa su se okupili zbog te stvari. Da li će se iz ovoga razviti ljubav ostaje nam da iščekujemo i pomno pratimo svaki korak popularnog pjevača !