Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković danas je preminula, u 31. godini posle kraće i vrlo teške bolesti.

Bobana se porodila prije 20 dana, a komplikacije koje su nastale prilikom porođaja, imale su fatalne posljedice.

 

Strelkinja rođena u Boru ovim sportom je počela i da se bavi sa devet godina u svom rodnom gradu, a tokom bogate karijere širom svijta je osvajala medalje i na najvećim takmičenjima predstavljala zemlju Srbiju.

O njenoj posvećenosti sportu najbolje svedoči činjenica, da iako je već bila trudna, ona ne odustane od Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Bobana je na takmičenje koje se krajem februara održalo u Vroclavu krenula sa vidljivim trudničkim stomakom, a na sreću sa istog se vratila sa čak dve medelja oko vrata, i to one koje su najsjajnije.

Ona je osvojila ekipnu zlatnu medalju, u timu sa Zoranom Arunović i Jasminom Milovanović, u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara, one su u finalnom okršaju bile mnogo bolje od reprezentacije Poljske a za koju su nastupale Joana Tomala, Kladia Breš i Beata Bartkov Kviatkovska.

Pored pomenute timske, Bobana je na takmičenju u Vroclavu po treći put individualno postala šampionka Evrope u gađanju pištoljem, iako je nakon prvih pet metaka zauzimala poslednje osmo mjesto, uspjela je da se izdigne i te da do kraja sjajnom serijom stigne do najsjajnijeg odličja, pa tako za sobom ostavi Švajcarkinju Hajdi Tihel Gerber.

Preporuke