Mariju Šerifović ganula je priča objavljena u Kuriru o porodici Ćirić, koja je spavala u kolima u Bojčinskoj šumi pošto ih je za vikend njihov stanodavac izbacio iz stana sa četvero djece i sa petim na putu. Pobjednica Eurvizije je na Instagramu objavila printskrin naslovnice koaj je izašla u Kuriru te je napisala kako želi da stupi u kontakt sa ovom porodicom, da bi je na kraju novinari povezali sa Kristijanom Ćirićem, a Marija je bila zahvalna svima koji s reagovali na njenu objavu: Rekla bih da smo svakodnevno izbombardovani brojnim lošim stvarima koje nas na najbrutalniji način podsjećaju koliko je neljudi među nama, koliko je nerazumijevanja i nedostatka empatije. Mi smo stupile u kontakt i moram da priznam da su me detalji ove priče dodatno uznemirili, kao i činjenica da njena porodica nije u mogućnosti da uzme sopstvene stvari, najneophodnije stvari, stvari za četvoro djece! – rekla je Šerifovićeva za medije i dodala:

” Pošto moraju pod hitno da delaju i uzmu svoje stvari, u procesu smo pronalaženja adekvatnog prostora gdje ćemo smjestiti sve stvari, a potom i zajedno potražiti stan u Surčinu za ovu porodicu, kako djeca ne bi proživljavala dodatan stres promjene ambijenta, sredine i prijatelja. Voljela bih da napomenem svim ljudima da je veoma važno da ova cijela priča pokrene i određene pravne konsekvence za stanodavce, a kad je riječ o podstanarima, zaključak je da se prilikom sklapanja dogovora obavezno sve ugovorom i ovjekovječi!”

Podsjećanja radi, upravo je Kurir bio objavio priču i ispovijest trudnice Kristijane Ćirić kao je sa svojom porodicom nakon dvije godine stanovanja u Surčinu doživjela da ih stanodavac izbaci iz stana, da zamjeni brave kada nisu bili kod kuće, i to jer je komšijama smetala dječja graja. Kristijana je ispričala kako su ih komšije stalno prijavljivale policiji, te im je očito krajnji cilj bio da budu izbačeni na ulicu. Porodica je kiriju uredno platila do 1. decembra, ali to nije spriječilo stanodavca da ih istjera.

Ostatak pročitajte OVDJE

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here