Kada je u pitanju naš prostor vjerujemo kako je na našim prostorima, kada je u pitanju hrana jedna od najpopularnijih vrsta hrane svakako tjestetnina i hljebovi.

Nama se generalno svijet toliko čudi da oni ne mogu da vjeruju da mi hljeb možemo da jedemo sa skoro svime, pa čak sa krompirom ili rižom, a tu naravno ne izostavljamo meso i tako dalje.

Hljeb kod nas predstavlja jedno veoma važno mejsto u našem domu, a naše bake u velikom broju slučajeva su smatrale kako se nikada ne bismo mogli najesti tokom ručka ili večera ukoliko nismo jeli hljeb.

Iako izgleda veoma jednostavno da se napraviti  u praksi nije nikako to slučaj. Iako veliki broj ljudi stvarno pravi hljebove, svima on ispadne potpuno drugačiji, iako se koriste isti sastojci.

Upravo iz tog razloga jedan od najpoznatijih poslastičara i pekara, Pol Holivud je odlučio da svijetu da jedan savršen recept, pomoću kojeg će vaš hljeb da bude savršen, odnosno mekan i vazdušast.

Prema njegovom receptu potrebno je da imate oko 500 grama polubijelog pšeničnoog brašna, desetak grama soli, instant kavaca i oko 370 mililitara vode, ali isto tako i maslinovo ulje.
Prvo što biste trebali da uradite jeste da nauljite jednu plastičnu posudu, i pri tome pripremite dva lima za pečenje hljeba, ali na te limove stavite papir za pečenje.

Sve sastojke, ali prvo ove suhe stavljate u tu posudu i nakon toga dodajete vodu i polako mješate.
Kada ste vidjeli da je tijesto se formiralo u oblik kugle možete da dodate i ostatak vode, a onda je potrbeno da tu smjesu ukoliko želite izmešate mikserom sve do onog trenutka dok tijesto ne bude elastično i sjajno.

Ostatak možete da pročitate OVDJE

Preporuke