U današnjem članku ćemo da pričamo o zdravlju i o nekim stvarima o kojima bismo trebali da povedemo računa.

Naime, već smo nekoliko puta pisali o tome koliko je važno da vodimo računa o svom zdravlju, da odlazimo na redovne kontrole kod doktora, ali i da pazimo čime se mi to hranimo.

U današnjem članku ćemo pričati o jednoj najvažćnijoj stvari koju bismo trebali što više i što češće da konzumiramo. Naravno u pitanju je vodaa.

Voda je oduvijek bila izvor života, ali samim tim i zdravlja, pa je svima poznata ona činjenica gdje ta što zdraviji ogranizam mi bismo u svoj organizam trebali da unosimo što više ove tekućine.

Isto tako vjerovatno ste svi pročitali kada ste naišli a neku dijetu da se preporučuje unos vode, a veliki broj ljudi griješe i umjesto vode posežu za raznim napicima koji u sebi sadrže vodu, ali to je pogrešno. Ne može kafa, sok ili neki drugi napitak da vam zamjeni vodu.

Ono što isto tako morate da znate jeste da ukoliko želite da izvučete maksimalni učinak o količini vode koju unosite potrebno je da znate koliko vode je potrebno da unesete u svom organizam u toku jednog dana.

U nastavku vam donosimo nekoliko primjera koliko biste vode trebali piti kada je riječ o vašim kilogramima koje imate,.

Naime, ukoliko imate 115 kilograma ili više od toga vi biste trebali da pijete oko 3,7 litara vode u jednom danu, ukoliko imate 110 kilograma unos vode bi morao da bude 3,6 litara.

Ukoliko imste problem sa konzumiranjem tekućine prije spavanje to rezultira time da se budite i odlazite u wc, radije popijete veću količinu vode ujutro nego naveče.

U nastavku vam donosimo tabelu prema kojoj ćete vidjeti koliko vode bi trebali da pijete.

Da li vi pijete dovoljno vode?