Mještani ivanjičkog sela Devići pored svih praznika i nekoliko posljednjih dana će upisati u svoj kalendar i to crvenim slovima, jer je nakon nekoliko decenija velikih muka, konačno stigao asfalt u njihovo selo u dužini od osam kilometara. To i nije velika dionica, ali za njih znači život, a ovu rekonstrukciju puta je lično naredio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te da nije bilo njegove inicijative mještani ovoga sela bi i danas hodali po blatu. Predsjednik Srbije je lično otvorio ovaj put, pa je tom prilikom dobio i poklon koji s ene viđa svaki dan od mještanke  Ljubice Blagojević koja je dvije godine plela vuneni prsluk sa njegovim inicijalima i grbom Srbije, ali imala je poklone i za ministre u Vladi:

“Kažu da će teška zima zato sam svakom ministru isplela po jedne vunene čarape, to će najbolje da ih zagrije”, rekla je uz osmijeh Ljubica za medije, te je dodala kako je u prsluk kojeg je isplela za predsjedniika uloženo mnogo truda, ljubavi i materijala, ali to je njen način da mu se zahvali za sve što je uradio za njeno selo: „Počela sam ga plesti kada je predsjednik naredio da nam se uradi put za Deviće koji je bio u strašnom stanju. Sa zadovoljstvom sam ga radila i nadam se da ću uspjeti da mu ga uručim. To je u znak zahvalnosti što je bio čovjek prije svega prema nama planincima na koje je malo ko obraćao pažnju”, rekla je Ljubica uoči susreta s predsjednikom.

Kako je otkrila novinarima, vodila je računa o svakom detalju i zato je to njeno pletenje i potrajalo tako dugo. Ona kaže da poklon jeste simboličan, ali je i dokaz da ljudi ne zaboravljaju veliku stvar da je nakon toliko godina u njihovo selo došao pravi put.

Ostatak pročitajte OVDJE

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here