Svjesni smo toga da sada svi mi živimo u doba pandemije ii kada je vrlo teško doći do doktora za neki pregled, i stvarno smo primorani da se snalazimo na razne načine, a isto tako pored korona virusa nastala je sezona sezonskih gripa i kada je potrebno da se mnogo pazimo i čuvamo jer veliki broj ljudi oboli od gripe i raznih infekcija od kojih je možda najgora sinusna infekcija.

Naime, kada je u pitanju sinusa infekcija radi se o stanju koje nastaje usljed oticanja tkiva kojima su obložnei sinusi i to zbog upale, a sve se to dešava kada su sinusi umjesto zrakom ispunjeni vodom u kojima se nalaze razne vrste bakterija.

Ono šta ukazuje na to da imate upalu sinusa jeste da imate kašalj i osjećaj gušenja, ali isto tako i gubitak čula mirisa, umor, gorznica i veoma jaka bol u predjelu nosa.

Ukoliko dođe do toga mi posežemo za raznim lijekovima i sprejevima koje kupujemo u apotekama i koji u velikom brojku slučajeva nisu nimalo jefitini. Međutim, mi vam u današnjem članku donosimo jedan suepr recept pomoću kojeg ćete vrlo brzo uspjeti da izliječite upalu sinusa.

Naime za cijelu tu smjesu vam je potreban sok od limuna, jedna kašika aleva paprike, šolja vode i jedna četvrtina sirćeta ali po mogućnosti da ono bude jabukovo.

Potrebno je da sve sastojke pomješate i stavite da prokuha i onda je potrebno da sve to pustite da se ohladi, ali ne i frižideru nego da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Ovu smjesu biste trebali da pijete dva puta dnevno i to ujutro i naveče i samo nakon nekoliko dana ćete primjetiti poboljšanje i da ćete se riješiti onog osjećaja punog nosa i glavobolje, a ono što je najvažnije u svemu tome jeste da je ovaj napitak veoma prirodan i zdrav.

Preporuke