U dosta situacija, pogotovo u posljednje vrijeme se 5G mreža dovodila u blisku vezu sa korona virusom. Ljudi su kao iz vedra neba počeli spominjati 5G mrežu kao glavni uzrok dešavanja oko naglog broja i porasta pacijenata od korona virusa. Treba biti realan pa reći da je bilo dosta čudnih situacija u cijelom svijetu zadnjih mjesec dana.To se prije svega odnosi na čudne svjetlosne efekte koji su se pojavljivali širom svijeta, ali i na nekim balkanskim područjima i to uglavnom tokom večernjih sati. Nekada su izgledali poput NLO-a, i ispuštali su čudne zvukove. Niko se nikada nije oglasio po tom pitanju, i dao konkretan odgovor šta se u stvari tada dešavalo. U nastavku današnjega članka idemo do Srbije, tačnije do Kruševca gdje je jedan događaj izazvao jako puno interesovanja i mistike.

Naime, jedna gospođa je postavila video klip na tviteru, koji pokazuje gomilu mrtvih vrabaca koji su kao pokošeni padali sas neba, i to u po bijela dana. U potpisu je napisala kako je za sve kriva 5G mreža, i kako će i djeca na sličan način da stradaju. Cijelu situaciju je ispratila i Telekom Srbije koja je rekla”Svi žele da imaju mobilni internet, ali kada krenemo sa ugranjom antena, onda lreću negodovanja. 

 

Nemojte vi nama 5G mreža, sve ćete nas pobiti”, bile su riječi njihovog PR-a. Sada su se oglasili i stručnjaci za mobilne mreže koji su rekli da je 1G mreža analogna, dok su od 2G mreže pa nagore sve u stvari digitalne mreže, sa bržim protokom signala. Zato, 5G mreža nema nikakve veze sa dešavanjima u posljednjih pola godine. Vjerujete li im? Ostanite i dalje uz nas…

Preporuke