Svi smo se barem jednom zapitali zašto imamo taj mali džep u koji ne možemo staviti ni jedan jedini bon. Nema sumnje da imate svrhu koja dosad nismo bili svjesni? Napravljena je s namjerom i kad vidite što je to za vas, zapitat ćete se kako je niste sami zapamtili, ili čuli nešto za to.Odgovor seže sve do 19. stoljeća, u vrijeme kada su traperice bile obavezni dio garderobe svakog kauboja, i tada je zapravo i nastao popularni džins. Već tada su se nosile traperice, i jako su popularne tada bile, i dan danas su i više nego popularne. Kauboji su tada nosili džepne satove i trebalo im je mjesto gdje su mogli brzo i jednostavno odložiti sat, a da on nije uvijek s njima. Idealan je bio baš za takve stvari, i bio je odlično pomagalo u tim uslovima. 

Početkom 20. stoljeća džepni satovi izašli su iz mode, pa je ovaj sat postao suvišan. Lee Jeans je kasnije smanjio ovaj džep, sa 8,9 na 7,62 cm. Tada je postalo prikladno, ne samo za novčiće, već i za mnoge druge stvari koje koristimo svakodnevno.Bonus članak:

Mnogi se žele riješiti viška kilograma, a prvo što učine tada je smanjiti količinu kalorija koje pojedu. To, kaže Michelle Adams Arent,koji dalje navodi:

Naše tijelo ne zna da želimo smršaviti, evolucijski misli da nemamo hranu i da mora spasiti svaki kilogram ili rezervu energije. Mnoga su istraživanja pokazala da se tijekom dužeg razdoblja konzumiranja troši više kalorija nego unos masti u organizam.

Zato je najbolji način otapanja masnoće i gubitka kilograma stvarno smanjiti unos hrane, na primjer, promijeniti nekoliko navika ili, na primjer, ono što jedemo za večeru, koju je idealno i preskočiti ponekad – kaže Adams Arent.

Preporuke