Član Kriznog štaba Srbije i epidemiolog Predrag Kon je bio gost na državnoj televiziji na kojoj je govorio o novoj sjednici kriznog štaba koja bi trebala da bude danas te o važnosti uloge medicinsko dijela u štabu, pa je pred kamerama rekao: ” Što se tiče epidemiološke situacije, ona se nažalost pogoršava. Ni u kom slučaju nije stalo kao što smo se nadali. S druge strane, mi uobičajeno dobijamo termin kada će sjednica Kriznog štaba biti dan ranije, danas nismo dobili taj termin i nemam informacije o tome. Istina je da je odložen Krizni štab, a zašto, ja trenutno nemam odgovor”

Kon je rekao da medicinski dio Kriznog štaba kojem i on pripada smatra da je potrebno najmanje 7 dana strogih mjera kao što su bile i tokom vikenda, ali je rekao i da mu je jasno da se to ne može dobiti tako lako zbog politike i zbog privrede i ekonomije. Istakao je i da medicinski dio štaba nije spreman za kompromis i da je po njemu nepojmljivo izuzeti medicinski dio štaba iz sistema odlučivanja u vezi sa mjerama protiv korona virusa, pa je rekao i: ”Šta je bolje? Da nas uopšte nema? Mislite da je to rešenje? Ima jedan ogroman problem, vrijeme prolazi, a ono je ovdje značajan faktor. Ima još jedna činjenica koju izvlače neki i tvrde da je i dalje bilo oboljevanja i tamo gdje su najrigoroznije mjere. Ja moram da kažem da to baš i nije tako. Tamo gdje su bile najrigoroznije mjere, došlo je do pada oboljelih”

Kon je još i rekao da u slučaju da ostatak Kriznog štaba ne usvoji njihove prijedloge za oštrije mjere da onda medicinski dio Kriznog štaba apsolutno odbija da prihvati bilo kakvu odgovornost za ono što slijedi, a on misli da ne slijedi ništa dobro