Dvije slavine, jedna s hladnom, a druga s vrućom vodom, i više su nego praktična na umivaonicima u Velikoj Britaniji ako želite oprati ruke toplom vodom. Tada imate samo dva izbora: da li ispustite odvod i napunite sudoper vodom iz obje slavine ili ih jednostavno isperete pod hladnom vodom.Mnogi turisti koji posjećuju ovu zemlju pitaju se koja je svrha i čemu služi, a sigurno postoje Britanci koji nemaju pojma zašto je kada je slavina u kojoj se topla voda miješa s hladnom mnogo jednostavnije rješenje, ali eto, kao i sa strujom, oni su itekako podebni.

Zasebne slavine imaju tri razloga:

1.Historijski aspekt

Velik dio stambenog prostora u Velikoj Britaniji potječe iz 19. i početka 20. stoljeća, puno prije pojave modernih ventila i česmiza vodu. Kad su vodovodi dovedeni u te domove, to je napravljeno jednostavnim slanjem hladne vode izravno u kuhinju. Kasnije se odvojeno dodavala topla voda, i tako su riješili taj problem. Tada je nastao ovaj podijeljeni sustav i ostaje u upotrebi, mada mnogo praktičniji, moderni ručni stroj.Vjerovali ili ne, u Velikoj Britaniji postoji zakon koji zabranjuje toplu i hladnu kotlovsku vodu u domaćinstvima. U ovoj zemlji ne postoji sustav centralnog grijanja, ali svaka kuća ima plinski sistem napajanja vodom. Prije toga, zasebni cilindar bio je obvezni dio kotla.

3. Ekonomski pristup

Kada se koriste dvije odvojene slavine, sva voda u sudoperu pomiješa se u dovoljnoj količini za pranje ruku. Dakle, mi samo konzumiramo količinu vode koja nam stvarno treba. Na primjer, kada postoji moderna slavina, ljudi otvaraju slavinu, prvo podešavaju toplinu vode, a zatim peru ruke – što više vode trošite.

Preporuke