EVROPSKO PRVENSTVO u nogometu je uveliko u toku, došli smo i do polufinala ovog takmičenja, a jedan od iznenađenja nam je pružila i reprezntacija Danske koja će igrati sa Engleskom u Londonu u polufinalu za borbu u finale.

Drugi polufinalni par čine Italija i Španija.

Danska nije imala sreću u početku, dobro se svi sjećamo scene iz prvog kola kad je njihov igrač Christian Eriksen kolabirao na utakmici, bio klinički mrtav, ali su ga uspjeli oživjeti doktori uz nadljudske napore.

Odmah su taj meč Danci izgubili od Finske, pa su naredni izgubili od Belgije, i kad se činilo da će ispasti iz takmičenja, oni se treće kolo bude i dobijaju Rusiju sa visokih 4:1 i tako ostvaruju plasman u narednu rundu.

U narednoj rundi dočekala ih je ekipa Velsa s kojom su se Danci olako obračunali i savladali sa visokih 4:0.

Četvrtfinali dvoboj očekivao ih je sa Češkom koja je ranije senzacionalno eliminisala Holandiju sa 2:0 i tako zakazala dvoboj sa Danskom.

Danska je pobijedila sa 2:1, ali ono što se desilo poslije utakmice je pravi dokaz da je fudbal više od igre. Veznjak danske reprezentacije, Pierre-Emile Hojbjerg poslije utakmice sjeo je na travu a potom počeo da plače.

I dok su neki mislili da se nešto desilo, ovaj veznjak jednostavno nije mogao da zadrži emocije pošto igra sa svojom reprezentacijom polufinale Eura, što je zaista jedan veliki uspjeh za njegovu generaciju.

Od radosti je plakao, a pogledajte i sami dole:

Pogledajte na ovom linku OVDJE 

Da li ste pogledali video, jeste li vidjeli emocije kod njega?

Advertisement