U nastavku današnjega članka donosimo vam priču o jednom nesretnom momku, koji stvarno nije imao nikako sreće. Naime, američka liječnica Sandra Li imala je vrlo zanimljivog pacijenta u svom uredu. Taj je čovjek imao tako veliku izbočinu na čelu da su ga zvali jednorog.

No kako se ne bi ismijavali, za to se pobrinuo liječnik koji je zabilježio cijelu intervenciju i to sa video zapisom. Kako kaže, prema svojim prvim dojmovima, nikad nije imala takvu masnoću, pogotovo na nezgodnom mjestu poput čela, ovaj je čovjek imao stvarno velikih problema u društvu, svi su ga zagledali i ismijavali su mu se.

Kako je bio predmet ismijavanja u okolini i društvu, izbjegavali su ga na radnom mjestu misleći da je nešto zaraženo u vezi sa njim. U stvari, samo malo više masnog tkiva formira se na jako specifičnom mjestu. Ovaj nesretni muškarac odlučio se na operaciju i u roku od dvadeset minuta njegov je problem nestao kao da ga je neko jednostavno rukom odnio.Masno tkivo na glavi, ruci, vratu, pazuhu je benigni rast koji se može javiti u bilo kojoj dobi. Medicinski rast naziva se lipomi u medicini. Ateroma se također može pojaviti i izgleda poput malih hipodermičnih granula ili izbočenja, njihove dimenzije mogu se kretati od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara kada su vidljive na koži, i tada je potrebna hitna intervencija.

Taj se „fenomen“ dogodio i ovom momku, jer ne postoji određena dobna skupina koja ga može izbjeći. Najjednostavije i najbezbolnije riješenje jeste svakako hirurška intervencija.

Preporuke