Dragana Mirković je jedna od najpznatijih pjevačica sa našeg podneblja , ako ne i najpoznatija , svoju već više desenja dugu karijeru izgradila je sama. Njeni su počeci bili nešto drugačiji od ovoga što je danas , bila je u sklopu tadašnje grupe Južni vetar , a nakon raspada te grupe ona defintivno najuspješniji individualni pjevač koji je iz nje ponikao , bez neke lažne skromnosti.

 


Ono što je fascinantno vezano za Draganu je fakt da ona nije svojju karijeru nije gradila na skandalima , šta više kada proguglamo njeno ime , teško da ćete naćii jedan veliki skandal vezan uz nju ili njenu porodicu.Osim toga za razliku od velikog dijela estrade ona je već dugi niz godina u braku sa istim čovjekom bez nekih velikih trzavica i problema. Ona je udata za Tonija biznismena iz Beča , koji je za nju i njihovu porodicu izgradio ppravo malo carstvo, a oni zaista i žive u pravom dvorcu , tako da je Dragana jedna ostvarena žena u svakom pogledu .

Nju su na početku karijere prozvali Luče iz Kasindola , jer je od samih početaka sve svoje uspjehe nizala na osnovu svog talenta i glasa. Ona je majka dvoje djece , kćerke i sina , ali je njena figura tokom godina ostala besprijekorna.
U vrijeme pandemije Dragana se nije mnogo oglašavala, samo je na društvenim mrežama sa svojim pratiocima dijelila fotografije sa odmora , te se dalo primjetiti da zapravo živi jedan najnormalniji život bez da je osjetila neke strašne posljedice pandemije, za razliku od velikog dijela njenih kolega.

 

 

Ipak uprkos svemu gore navedenom postoji jedna negativna stvar vezana za nju , ako uopšte možemo reći da je negativna , naime njeni fanovi ju često kritizraju zbog nenih modnih odabira , svakako to su jako skupe stvari , markirane krpice , najpoznatijih brendova, tako se na primjer nedavno pohvalila novom hajinom iz modne kuće Guči , koju je platila basnoslovnih 7000 evra , ali su je naši modni stručnjaci mahom napali zbog tog odabira , jer ta haljina nije za nju , i njene godine , njenu figuru , sudeći po komenatrima.