Poznati folk pjevač Mitar Mirić je na muzičkoj sceni već više od 4 decenije, a svoj vrhunac karijere je imao zokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka, ali je i danas veoma tražen te ima dosta nasttupa. U periodu kada je bio u samom vrhu estrade, napravio je neke svoje najveće hitove kao što su ‘’Jači smo od sudbine’’, ‘’Palim zadnju cigaretu’’, ‘’Grešnik’’ i mnoge druge pjesme koje su ostale iza njega. Još 1975. godine je izdao svoju prvu singl ploču, kada je imao samo 18 godina, a sa njim, kao mladim pjevačem su surađivali i majstori sevdalinke  Zaim Imamović i Ismet Alajbegović Šerbo. Ploča je izašla pod ugovorom sa Diskoton diskografskom kućom, a pjesme su brzo došle do srca publike. Njegova najpoznatija pjesma ‘’Kad se spusti tiho veče’’ izašla je 1976. godine, a tada je već sarađivao sa ‘’PGP RTB’’.

Poslije je potpisao ugovor sa diskografskom kućom Diskos, te je sa njima imao saradnju sve do 1992. godine. U javnosti je on uvijek važio za zanimljivog pjevača, kako zbog pjesama, tako i zbog svoga privatnog života, a posebno po svojim vezama o kojima nije govorio u javnosti. I mada je već dugo u braku, nedavno su mediji pisali i kako je uhvaćen da ima ljubavnicu

Tako se saznalo da je on već neko vrijeme u vezi sa mladom pjevačicom Draganom Janićijević, koja je javnosti poznatija kao Lepa Gaga. Ona je od njega mlađa 30 godina, ali njima to očito ne predstavlja nikakav problem. Inače, Mitar je rođen u selu Bogutovu, kod mjesta Ugljevik, u Bosni i Hercegovini 16. januara 1957. godine.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here