Kao što i sami već znate, epidemija korona virusa još uvijek ne posustaje u cijelom svijetu. Naime, to je dokazano po velikim brojevima zaraženih osoba, a brojka je svakim danom sve veća i veća. Kako saznajemo, do sada je situacija najteza u Americi, kao i većem dijelu Europe. Mnogi stručnjaci kažu da su se ljudi previše opustili nakon ukidanja mjera zaštite, te je zbog toga doslo do velikog porasta oboljelih.

 Naime, to je veoma vidljivo na Balkanu, a naročito u Srbiji, Bosni i Hercegovini, kao i u Hrvatskoj. Situacija je veoma alarmantna čega smo svi svjesni, a pored toga su iz Svjetske zdravstvene organizacije izjavili kako očekuju da će u sljedećih nekoliko dana broj zaraženih osoba u svijetu dosegnuti brojku od 10 miliona ljudi. Naime, pored toga su izjavili sljedeće:

 “Do sada je SZO prijavljeno vise od 9,1 milion slučajeva i vise od 470.000 preminulih.” Ovo je istakao direktor Svjetske zdravstvene organizacije koji se zove Tedros Adhanom Geberejesus. Radi se o tome da je odgovornost pred nama svima, te da se i sami moramo potruditi da se spriječi dalje širenje zaraze. To se može učiniti samo ako se pridržavamo osnovnih mjera zaštite, kao sto je korištenje zaštitne maske, održavanje fizičke distance, kao i često pranje ruku. Šta će se dogoditi ostaje nam da vidimo u narednom periodu. Mi vas takođe savjetujemo da što manje izlazite vani, te da poštujete svaku mjeru zaštite.

Preporuke