Kada se dođe u neke starije godine, a posebno kada ostanete sami, nemate djece, porodice, onda zna život da bude veoma težak. Četo nečija straost zna drugima da bud teret, da im budne dosadna, tako da to za starog čovjeka nije niti malo lijep period u životu, biti sam i biti star. Još ukoliko živite u nekim zabačenim dijelovima, na nekom selu, onda ste osuđeni na veoma težak život, još ako je tu i bol*st, onda je sve mnogo komplikovanije. Tako nam i ova tužna priča stiže iz Srbije iz Šumadije, a  svi mi itekako znamo da je mnogo starih i napuštenih osoba oko nas, na koje je porodica zaboravila ili koje su djeca zanemarila, posebno kada su u pitanju naši ruralni dijelovi, gdje djeca znaju mjesecima da ne posjete roditelje.

Tako ova priča stiže iz sela Beriči, a ti je izvjesna baka Dragica, koja ima skoro 80 godina doživjela jedno veoma neugodno iskustvo, koje, kako kaže, ne želi nikome da se desi

Naime, nju su jednoga dana posjetili novinari, da vide kako je ona, da saznaju neke zanimljive stvari o njoj, a baki Dragici je bilo veoma drago da ju je neko posjetio, te joj jednostavno u razgovoru sa novinarima nije silazio smiješak sa lica. Napravila im je kafu, iznijela pred njih slatko, te ih nije željela na kraju pustiti da idu kući. tako im je ispričala da je ona sama u selu, da joj je prvi komšija par kilometara od nje, i kako je prije par noći začula neko šuškanje u svome dvorištu. Kada je upalila svjetlo, ugledala je velikog medvjeda, te je nakon toga iskustva morala da zove majstore da joj ugrade metalne šipke na vrata i na prozore kuće.

 

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here