Živimo u takvim vremenima da je sve više ljudi, posebno mladih, koji i ne žele i izbjegavaju da uđu u bračnu vezu, jer niko od njih nije spreman da ulaže vrijeme, trud, ljubav u tu vrstu veze, sa kojom ide i porodica, djeca, i mnogo veće obaveze i odgovornosti. Ipak, postoje još neka okruženja u kojima je sramota ako se djevojka ne uda na vrijeme i ako se ne ostvare kao majke, a isto tako je i za muškarce, te se ne gledaju sa nekim simpatijama oni koji ne žele porodicu. Tako u Albaniji neka istraživanja pokazuju da je sve veći broj djevojaka i žena koje izbjegavaju da se udaju za Albance, te ih je sve više koje se udaju van granica Albanije, najviše u Srbiji. tako je i prije 13 godina, djevojka pod imenom Viktorija Vida Jakovljević napustila Skadar i preselila se u selo pod imenom Srednja Reka, a smještena je na Goliji.

Ona je napustila svoj Skadar da bi se udala za Dragana, a tada se njen život promijenio iz korijena. Ona je za medije otkrila kako joj je na početku bilo veoma teško, te da je prva tri mjeseca kada je došla u Srbiju plakala svaki dan. Bilo joj je teško jer nije znala jezik, te se nije bila najbolje snašla u, za nju tada, tuđoj kući, te kako kaže, nije znala ni šta čaša znači.

Ali nakon nekog vremena i velikog truda kojeg je uložila, uspjela je da se izbori sa svojim problemima, te se na kraju sve posložilo kako treba po nju. Trudila se svim snagama da se fizički i psihički adaptira na novu sredinu, a njen suprug joj je bio najveća podrška u svemu tome.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here