Nerazdvojiv dio ljudske civilizacije je definitivno medicina, neophodno je imati doktore i medicinare koji spašavaju ljudske živote od raznih oboljenja, povreda i psiholoških poremećaja. Problem je što danas živimo u dobu kada je lako širiti lažne informacije pa će svako vjerovati strancu na internetu nego svom vlastitom doktoru.

 

Trebamo vjerovati medicinskim stručnjacima kada nam govore kako da se zaštitimo od COVID-19 putem vakcina. Svaka država je 2020. godine, imala svog predstavnika kriznog štaba koji se obraćao narodu i davao savjete i preporuke kao i statistiku koja pokazuje smrtnost COVID-19.

U Srbiji je taj predstavnik i medijska ličnost bio dr. Branimir Nestorović, član srpskog kriznog štaba. Nestorović voli medicinu i jedan je od ljudi koji zagovaraju zdraviji način života u doba gojaznosti. Nedavno je podijelio zanimljiv savjet o produženju životnog vijeka i zdravlja. Nestorović preporučuje da se svako jutro uz kafu popije čašica rakije i saznao da mnoge starice koje žive u ruralnim područjima žive duže od 100 godina jer svako jutro popiju čašicu rakije koja je dobra za cirkulaciju.

Advertisement