Zajedno smo bili više od pet godina, zaručili se, a onda je nestala iz mog života na dan vjenčanja.

Nedjelja, oko 10 ujutro, ja spreman, prijatelji i porodica već počeli sa okupljanjem u dvorištu, a onda mi stiže sms poruka, od brata moje zaručnice. Oprosti u moje i ime moje porodice, ali moja sestra odučila je da se neće udati za tebe… mislio sam da se zeza sa mnom, zato što je poznat po takvim morbidnim zezancijama, pozvao sam odmah svoju zaručnicu, ali nije bila dostupna.

Pozvao sam onda njenog brata i rekao mi je da je njen najbolji priajtelj došao rano ujutro kod njegove sestre, otvorio se i priznao da je njegova ljubav puno veća od prijateljske i da je jako voli…očito je i ona isto osjećala prema njemu.

Ubrzo su stupili u brak i zaista žive u skladnom braku, presretni su. Ja se i dalje nisam oporavio od bola i sramote koju mi je nanijela, zaista velika bol.

Šta vam mogu reći, čuvajte se prijatelja, posebno onih za koje tvrdite da su vam najbolji, zato što sam ja najbolje osjetio da nikada ne postoji prijateljstvo između žene i muškarca! To su samo priče za djecu, ne postoje muško – ženska prijateljstva.

Preporuke
Loading..