Da na društvenim mrežama možemo vidjeti i pročitati svašta postala je svakodnevnica, no neke priče koje čujemo zaista postanu šokantne, ali dobra pouka za sve ostale koji čitaju.

Društvene mreže su postale sastavni dio naših života te na njima imamo priliku upoznati veliki broj ljudi, no nekada zna biti i vrlo kobno. Ova priča može poslužiti kao opomena svima da ne učine istu grešku.

 

Djevojka po imenu Džuli Prajs odlučila je da otvori dušu i ispriča nešto zbog čega se kaje i vrlo je ljuta na sebe. Naime ona je na društvenoj mreži opznala jednoga vojnika, barem je tako mislila. Sa njim se dopisivala skoro godinu dana i bili su više od prijatelja.

Za vrijeme njihovog dopisivanja ona je njemu slala određeni novac sve u nadi da će mu na taj način pomoći da se vrati sa misije i da će se njih dvoje upoznati uživo.

 

Ona je priznala i izjavila da je prodala automobil, da je prodala bakin zaručnički prsten te da je ukupna svota novca koji je ona njemu poslala preko 5000 funti.

Nakon nešto više od godinu dana ona je saznala da iza ovoga profila ne stoji vojnik,saznala je da stoji prevarant koji je koristio lažni identitet, te je na taj način uspio da pribavi veliku sumu novca.

 

 

Ona je ovo javno objavila u nadi da će se i druge djevojke osvijestiti, te da će ova priča poslužiti kao lekcija za mnogobrojne djevojke/žene.Jer je svakoga dana sve više ovakvih ljudi koji beskrupulozno pokušavaju za sebe pribaviti ono što im treba u tome trenu.

Ogroman je broj prevarenih osoba preko društvenih mreža, nemojte postati žrtva.